تظاهرات حوثی‌های یمن در حمایت از فلسطین، صنعا، ۲۵ شهریور

گاردین: ریاض خواستار افزایش فشارها بر تهران برای مقابله با تامین تسلیحاتی حوثی‌ها شد

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۶/۲۵

روزنامه گاردین روز یک‌شنبه ۲۵ شهریور گزارش داد عربستان سعودی ضمن ابراز نگرانی از تهدیدات فزاینده حوثی‌های یمن در منطقه، خواستار تشدید فشارهای بین‌المللی بر جمهوری اسلامی با هدف جلوگیری از تامین تسلیحاتی حوثی‌ها شده است.

به گزارش گاردین، ترکی الفیصل، مقام ارشد اطلاعاتی و دیپلمات پیشین عربستان سعودی، در سخنرانی اخیر خود در اندیشکده «چتم هاوس» در لندن، ناخشنودی ریاض را از تداوم پشتیبانی حکومت ایران از حوثی‌ها ابراز کرد.

او بر لزوم اقدام جامعه بین‌المللی برای قطع کمک‌های جمهوری اسلامی به گروه نیابتی خود در یمن تاکید کرد و گفت حملات محدود و «نقطه‌ای‌» ایالات متحده و بریتانیا به مواضع حوثی‌ها، برای متوقف کردن جریان تسلیحات به سوی این گروه «ناکافی» بوده است.

تام شارپ، یکی از فرماندهان سابق نیروی دریایی بریتانیا، روز ۲۴ شهریور در مصاحبه با ایران‌اینترنشنال هشدار داد جمهوری اسلامی به‌واسطه حوثی‌های تحت حمایت خود در یمن، در حال پیروزی بر آمریکا در دریای سرخ است.

او افزود اقدامات ایالات متحده و متحدانش در دریای سرخ، حوثی‌ها را از ادامه حملات خود منصرف نکرده و این گروه مسلح در مسیر رسیدن به «همه اهداف» خود در منطقه است.

ترکی الفیصل در ادامه سخنرانی‌اش در لندن، با اشاره به حمایت تسلیحاتی تهران از حوثی‌ها گفت افزایش فشارها بر حکومت ایران «تاثیر مثبتی» بر کاهش توان موشکی و پهپادی حوثی‌های یمن خواهد داشت.

او افزود: «حوثی‌ها اکنون جهان را در ورودی باب‌المندب به دریای سرخ گروگان گرفته‌اند.»

ترکی الفیصل، مقام ارشد اطلاعاتی و دیپلمات پیشین عربستان سعودی

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز ۱۰ آبان ۱۴۰۲ بر ضرورت توقف صدور نفت و ارزاق به اسرائیل تاکید کرد و از دولت‌های اسلامی خواست با اسرائیل همکاری اقتصادی نکنند.

در پی اظهارات خامنه‌ای و شدت گرفتن مناقشه حماس و اسرائیل، حوثی‌ها حملات خود را به کشتی‌های بین‌المللی در دریای سرخ، تنگه باب‌المندب و خلیج عدن آغاز کردند و امنیت دریانوردی را در منطقه در طول ماه‎‌های گذشته به خطر انداختند.

دامنه این حملات حتی به اقیانوس هند نیز کشیده شده است.

ترکی‌ الفیصل همچنین گفت جمهوری اسلامی به تعهدات خود در چارچوب توافق دیپلماتیک دو سال گذشته با عربستان سعودی پایبند نبوده و همچنان به دخالت در امور سایر کشورهای منطقه، از جمله یمن، لبنان، سوریه و عراق ادامه داده است.

او اضافه کرد ریاض «انتظار داشت که ایران نه‌تنها به ما بلکه به دیگران نیز نشان دهد که می‌تواند عاملی مثبت در تامین ثبات و رفع اختلافات، نه فقط با عربستان سعودی بلکه با بقیه کشورها باشد».

تهران و ریاض اسفند ۱۴۰۱ برای از سرگیری روابط دیپلماتیک به توافق رسیدند. این توافق با میانجی‌گری چین و در جریان سفر علی شمخانی، دبیر پیشین شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی، به پکن به دست آمد.

روزنامه گاردین در ادامه گزارش خود با اشاره به تداوم تهدیدات حوثی‌ها نوشت حمله اخیر این گروه به اسرائیل می‌تواند تنش‌ها را در خاورمیانه بیش از پیش افزایش دهد.

حوثی‌ها روز یک‌شنبه ۲۵ شهریور اسرائیل را با یک موشک هدف قرار دادند. این پرتابه در منطقه‌ای خالی از سکنه در مرکز این کشور فرود آمد.

حوثی‌ها گفتند در این حمله از موشک «هایپرسونیک» استفاده شده است.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در پی این حمله هشدار داد حوثی‌ها بهای سنگینی برای اقدامات خود خواهند پرداخت.

به گفته گاردین، حوثی‌ها ممکن است در حمله به اسرائیل از یکی از انواع موشک‌ میان‌بُرد قدر۱۱۰ ساخت ایران بهره برده باشند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

سیاست با مراد ویسی
خبر
تیتر اول با نیوشا صارمی
خبر

شنیداری

پادکست‌ها