گزارش تازه مایکروسافت از شدت عمل هکرهای پکن، تهران و مسکو در آستانه انتخابات آمریکا

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۰۲

شرکت مایکروسافت، روز چهارشنبه دوم آبان، اعلام کرد که با نزدیک شدن به روز انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، یک گروه هکر ایرانی به‌طور فعال وب‌سایت‌های مرتبط با انتخابات آمریکا و رسانه‌های آمریکایی را زیر نظر دارد.

مایکروسافت به نقل از محققان خود گفته است که این فعالیت می‌تواند به معنای «آماده‌سازی برای عملیات نفوذ مستقیم‌تر» در فرآیند انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باشد.

مایکروسافت، گوگل و نیز مقام‌های دولت آمریکا پیش از این نیز از فعالیت‌های سایبری گروه‌های وابسته به جمهوری اسلامی برای تاثیرگذاری بر روند انتخابات در آمریکا خبر داده بودند.

شرکت مایکروسافت در گزارش روز چهارشنبه، دوم آبان، این گروه هکری وابسته به سپاه پاسداران را «طوفان شن پنبه‌ای» (Cotton Sandstorm) نامیده و افزوده است: « با توجه به سرعت عملیاتی گروه و سابقه دخالت در انتخابات، با نزدیک شدن به روز انتخابات، این گروه فعالیت خود را افزایش خواهد داد.»

مایکروسافت این تلاش‌ها را نگران‌کننده خوانده است، اما سخنگوی نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد، گزارش مایکروسافت را «ادعای بی‌اساس و کاملا غیرقابل قبول» دانسته و گفته است: «جمهوری اسلامی هیچ انگیزه و قصدی برای دخالت در انتخابات آمریکا ندارد.»

به گفته مایکروسافت این گروه در سال ۲۰۲۰، کمی قبل از آخرین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، نیز عملیات نفوذ سایبری متفاوتی را راه اندازی کرد. هکرها در آن زمان خود را به‌عنوان «پسران مغرور» گروهی طرفدار ترامپ در جناح راست معرفی کردند. آنها هزاران ایمیل برای ساکنان فلوریدا فرستادند و آنها را تهدید کردند که باید به ترامپ رای دهند.

این گروه همچنین ویدیویی را در رسانه‌های اجتماعی منتشر کرد که ادعا می کرد از سوی هکریست ها آمده است و آنها را در حال بررسی یک سیستم انتخاباتی نشان می دادند. مقامات ارشد ایالات متحده در آن زمان گفتند که این عملیات هرگز بر سیستم‌های رای گیری تاثیر نمی‌گذارد و هدف آن ایجاد هرج و مرج، سردرگمی و تردید است.

مایکروسافت گفت که پس از انتخابات ۲۰۲۰، این گروه هکری وابسته به سپاه عملیات جداگانه‌ای را نیز اجرا کرد که خشونت علیه مقامات انتخاباتی ایالات متحده را تشویق می‌کرد که ادعاهای تقلب گسترده در انتخابات را رد کرده بودند.

روسیه همچنان بر کارزار هریس-والز متمرکز است

در گزارش مایکروسافت همچنین گفته شده است که عوامل روسی همچنان به برداشتن گام‌هایی برای تضعیف کارزار انتخاباتی هریس-والز ادامه می‌دهند.

به‌نوشته مایکروسافت، بازیگران روسی همچنان به ایجاد ویدیوهای جعلی (دیپ فیک) تقویت‌شده با هوش مصنوعی در مورد کامالا هریس ادامه می دهند و در یک ویدیو، هریس به عنوان در حال بیان اظهارات تحقیرآمیز در مورد دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری سابق به تصویر کشیده شده است.

در یک مورد دیگر، عوامل روسی ویدیویی جعلی با اطلاعات نادرست در مورد تیم والفز، نامزد حزب دموکرات برای معاونت ریاست جمهوری، منتشر کرد که در ۲۴ ساعت اول انتشار بیش از پنج میلیون بار در شبکه اجتماعی ایکس دیده شد.

«چین قانونگذاران آمریکایی مخالف خود را هدف گرفته است»

مایکروسافت در گزارش روز چهارشنبه خود همچنین تاکید کرده است که ارتش ربات‌های رسانه‌های اجتماعی تحت کنترل چین در تلاش هستند تا بر رای دهندگان در آلاباما، تگزاس و تنسی تاثیر بگذارند و در عین حال مارکو روبیو، سناتور جمهوری‌خواه ایالت فلوریدا را تحقیر کنند.

مایکروسافت در گزارش خود به نقل از کارشناسان نوشت: «این عملیات نشان‌دهنده یک تلاش هماهنگ‌شده برای مداخله در رقابت‌های انتخاباتی است که در آن با حساب‌های جعلی نمایندگان جمهوری‌خواه این ایالت‌ها را بدنام کند.»

به نوشته مایکروسافت، این شبکه «پیام‌های یهودی‌ستیزانه را طوطی‌وار تکرار می‌کند و در صدد است تا با تشدید اتهامات فساد، نامزدهای مخالف جمهوری‌خواهان را تبلیغ کند.

مایکروسافت گروه هکری فعال چینی را مرتبط با وزارت امنیت عمومی چین دانسته و افزوده است این گروه قانونگذاران آمریکایی را که تا به حال سیاست‌های چین را محکوم کرده‌اند، هدف گرفته است.

به گزارش رویترز، سخنگوی سفارت چین در واشینگتن در واکنش به گزارش مایکروسافت گفت: «چین هیچ قصدی ندارد و در انتخابات آمریکا مداخله نخواهد کرد و چنین ادعاهایی پر از گمانه‌زنی‌های بدخواهانه است.»

رویترز در پایان گزارش خود نوشته است که دفتر مدیر اطلاعات ملی، که تلاش‌های فدرال برای دفاع از انتخابات در برابر نفوذ خارجی را هماهنگ می‌کند، به درخواست این خبرگزاری برای اظهار نظر در این مورد پاسخ نداده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

روس‌ها و ایرانی‌ها: قفقاز
جهان‌نما
خبرها
تاریخ شفاهی - فصل چهارم

شنیداری

پادکست‌ها