روزنامه شرق: زنان اصفهان پیامک‌های تهدیدآمیز درباره حجاب دریافت کرده‌اند

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۰۳

روزنامه شرق خبر داد که در چند ماه گذشته به بعضی از زنان در اصفهان پیامک‌هایی تهدیدآمیز درباره حجاب از سوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر ارسال شده است. شرق افزود بعضی از زنان می‌گویند پیام‌ها را وقتی گرفته‌اند که حجاب داشته‌اند، اما به تذکر حجاب‌بان‌ها در مترو توجه نکرده‌اند.

روزنامه شرق در شماره روز سوم آبان خود در گزارشی با عنوان «ارسال پیامک‌های تهدیدآمیز حجاب در اصفهان» از مسعود پزشکیان پرسید که آیا او اصفهان را به حال خود رها کرده است.

«خانم ... با سلام و احترام. شما در تاریخ ... بدون رعایت پوشش قانونی در سطح شهر اصفهان حضور داشته‌اید. لطفا نسبت به رعایت قانون و اصلاح پوشش خود اقدام فرمایید. ستاد امر به معروف و نهی منکر استان اصفهان.»

این پیامی است که به نوشته شرق در چند ماه گذشته از سوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان برای زنان ارسال شده است.

شرق با بیان اینکه تعدادی از زنان در شبکه‌های اجتماعی تصویر چنین پیامی را به اشتراک گذاشته‌اند، خاطرنشان کرد که بعضی از زنان می‌گویند پیام‌ها را وقتی دریافت کرده‌اند که حجاب داشته‌اند اما به تذکر حجاب‌بان‌ها در مترو برای پوشاندن کامل موها توجه نکرده‌اند.

طبق گزارش شرق، این زنان بعد از چند بار هشدار پیامک دیگری با این مضمون دریافت کرده‌اند که در آن تهدید شده‌اند در صورتی بار دیگر بدون رعایت «پوشش قانونی» در سطح شهر حاضر شوند و به تذکرها بی‌توجه باشند، از سوی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اصفهان تحت پیگرد قضایی قرار خواهند گرفت.

در این شرایط به نظر می‌رسد مسئولان شهر اصفهان پیش از ابلاغ لایحه موسوم به «عفاف و حجاب» تصمیم به اجرای آن گرفته‌اند.

شرق با بیان اینکه بعضی کاربران شبکه‌های اجتماعی به طنز اصفهان را در این زمینه «ایالت خودمختار اصفهان» نامیده‌اند، نوشت که گویا مسئولان این شهر خودشان از مدت‌ها قبل از تصویب و ابلاغ لایحه عفاف و حجاب، تصمیم گرفته‌اند قانون تصویب‌نشده و ابلاغ‌نشده را اجرا کنند.

احمد راستینه، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس، روز اول آبان درباره سرنوشت «قانون حجاب و عفاف» گفت که برخی دستگاه‌ها «ملاحظاتی» را به رییس مجلس اعلام کردند و قرار شد این ملاحظات ظرف مدت کمی برطرف و قانون «به‌زودی» به دولت ابلاغ شود.

او افزود: «مطمئنا پزشکیان ساز‌و‌کار اجرایی آن را فراهم خواهد کرد.»

امیرحسین بانکی‌پور، نماینده اصفهان در مجلس و از حامیان لایحه حجاب نیز به‌تازگی گفت که افرادی حجاب را رعایت نکنند، از طریق دوربین شناسایی و پیامک جریمه بر روی تلفن همراهشان ارسال می‌شود.

شیما قوشه، حقوق‌دان و فعال حقوق زنان، در‌این‌باره به شرق گفت: «قانون عفاف و حجاب تا همین چند روز پیش تصویب نشده بود و متن قانون مدنظر هم هنوز منتشر نشده؛ بنابراین ما از جزئیات آن خبر نداریم. آخرین نسخه هم که سال گذشته منتشر شد، چنین گزینه‌ای در آن پیش‌بینی نشده بود».

قوشه با اشاره به اینکه کاری در اصفهان انجام می‌شود، خلاف حقوق شهروندی است، گفت: «اینکه دسترسی‌هایی برای برخی نهادها ایجاد شده باشد، مانند اینکه این نهادها تجهیزات تشخیص چهره یا هویت افراد داشته باشند، خلاف حقوق شهروندی و خلاف حریم خصوصی افراد است؛ چراکه ضابط قضایی تعریف مشخصی دارد».

او درباره این موضوع که نهادهای دخیل، برای ارسال پیامک‌ها‌ باید تجهیزاتی مانند دوربین به کار ببرند تا افراد را چهره‌نگاری کنند و به تلفن همراه او پیامک بدهند، گفت که چنین دسترسی‌هایی، اختیارات اضافه‌ای است که به نهادی داده شده و کاملا فراقانونی و خلاف موازین حقوق‌بشری و حقوق شهروندی است.

موسی غضنفرآبادی، رییس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، روز ۲۸ شهریور امسال گفت لایحه «عفاف و حجاب» از جانب شورای نگهبان تایید شده و باید ابلاغ شود.

او افزود شورای نگهبان همان کلیاتی که مجلس فرستاده را تایید کرده است.

این لایحه در اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۲ از سوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی تهیه و دولت ابراهیم رئیسی آن را برای تصویب به مجلس ارائه کرد.

نمایندگان مجلس یازدهم مرداد سال ۱۴۰۲ با ۱۷۵ رای موافق از مجموع ۲۳۸ رای، این لایحه را تصویب کردند.طی دو سال اخیر، چندین بار رسانه‌ها جزئیات لایحه را منتشر کردند.

بیشتر بخوانید: متن نهایی لایحه «عفاف و حجاب»؛ ۷۴ ضربه شلاق برای تمسخر «حجاب»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
سیاست با مراد ویسی
خبرها
خبر ورزشی

شنیداری

پادکست‌ها