گزارش واشینگتن‌پست از مراکزی که اسرائیل ممکن است به آن‌ها حمله کند

جمعه ۱۴۰۳/۰۸/۰۴

واشینگتن پست در گزارشی با اشاره به این‌که تحلیلگران معتقدند حمله تلافی‌جویانه‌ی احتمالی اسرائیل به ایران، سایت‌های نظامی را هدف خواهد گرفت، به برخی مکان‌ها نگاهی انداخته که ممکن است اهدافی احتمالی اسرائیل در این حمله باشند.

در گزارش واشینگتن‌پست گفته شده اگرچه بنیامین نتانیاهو، پس از درخواست جو بایدن از اسرائیل برای عدم حمله به تاسیسات هسته‌ای و زیرساخت‌های نفتی ایران، پذیرفته که به این مراکز حمله نکند، اما مقامات اسرائیلی تاکید کرده‌اند که «منافع ملی» اسرائیل و نه ایالات متحده، اهداف حمله را تعیین خواهد کرد.

سایت‌های نظامی

مایکل آلن، مقام سابق شورای امنیت ملی در دولت جرج دبلیو بوش به واشینگتن‌پست گفته اسرائیل ممکن است نه تنها به دلیل درخواست بایدن، بلکه به این دلیل که این کار می‌تواند حملات متقابل آینده ایران به اسرائیل را مختل کند، به جای اهداف نفتی یا هسته‌ای، اهداف نظامی را مورد حمله قرار دهد: «اسرائیل یک گلوله را هم هدر نخواهند داد. من فکر می‌کنم هدف‌گیری آنها بسیار هدفمند خواهد بود.»

به گفته این کارشناس امنیت ملی، هدف قرار دادن سایت‌های موشکی ایران منطقی‌ترین گزینه برای اسرائیل خواهد بود اگر بخواهد توانایی‌های ایران برای تلافی را کاهش دهد.

واشینگتن‌پست نوشته است ایران چندین سایت پرتاب موشکی دارد، از جمله پایگاه‌های موشکی تبریز و امام علی در شهرکرد که سیلوهای موشکی زیرزمینی هستند و سایت موشکی کرمانشاه که به دلیل واقع‌شدن در غرب ایران برای اسرائیل خطرناک‌تر هستند.

پایگاه‌های موشکی تبریز، که به پایگاه آذرشهر هم شناخته می‌شود. از این پایگاه در دی ماه ۱۴۰۲ به اربیل عراق موشک‌های خیبرشکن و در فروردین ۱۴۰۳ به اسرائیل موشک‌‌های فاتح ۱۱۰ پرتاب شده است.

پایگاه باختران در کرمانشاه، مرکز پژوهشی آلما، در اسرائیل سال‌ها در گزارشی این پایگاه را یکی از مراکز اصلی زیر زمینی موشکی جمهوری اسلامی معرفی کرده بود. به گفته این مرکز این پایگاه جایگاه اصلی موشک‌های قیام و بخشی از برنامه پهپادی جمهوری اسلامی محسوب می‌شود.

پایگاه موشکی امام علی در ۲۰ کیلومتری خرم آباد، که اسرائیل سال‌ها پیش این پایگاه را مرکز اصلی نگهداری و پرتاب موشک‌های شهاب ۳ و دیگر موشک‌های خانواده شهاب معرفی کرده بود. سال ۱۳۹۸ انفجار بزرگی در این پایگاه گزارش شد که جمهوری اسلامی هیچ وقت در مورد علت آن توضیح روشنی نداده است.

و در پایان پایگاه دریایی بندرعباس که احتمالا منظور از آن، پایگاه منطقه یکم دریایی سپاه است و نزدیک‌ترین منطقه دریایی سپاه به تنگه هرمز محسوب می‌شود، هدف دیگری‌ست که در گزارش واشنگتن‌پست به عنوان هدف احتمالی حمله اسرائیل به ایران عنوان کرده است.

زیرساخت‌های نفتی

واشینگت‌پست در ادامه به تاسیسات نفتی پرداخته و با اشاره به صحبت‌های جو بایدن که گفت: «اگر من جای اسرائیل بودم، به جای حمله به میادین نفتی به گزینه‌های دیگری فکر می‌کردم»، نوشته ممکن است اسرائیل بخواهد با حمله به این تاسیسات و فشار اقتصادی ناشی از آن، مردم را علیه حکومت بشوراند.

بر اساس این گزارش و به استناد تحلیل فرزین ندیمی و سایمون هندرسون، پژوهشگران ارشد در موسسه واشینگتن، زیرساخت‌های نفتی ایران پراکنده و پرشمار هستند که می‌تواند تاثیر یک حمله را محدود کند. با وجود این، در صورت هدف قرار گرفتن برخی از زیرساخت‌های کلیدی مستحکم‌شده‌ صنعت نفت ایران مانند چندراهه‌های مربوط به شاه‌لوله‌های نفتی یا ایستگاه‌های اصلی پمپاژ، ممکن است جریان نفت ایران برای هفته‌ها یا حتی ماه‌ها مختل شود.

تاسیسات هسته‌ای

واشینگتن‌پست در گزارش خود با اشاره به این‌که اصفهان که یک مرکز پدافندی در آن‌جا، پس از حمله نخست ایران، هدف حمله موشکی اسرائیل قرار گرفت، گفته این استان، میزبان یک پایگاه نظامی و تاسیسات تحقیقاتی هسته‌ای نظنز است.

در این گزارش همچنین به کارخانه غنی‌سازی فردو در استان قم اشاره شده و گفته‌شده این تاسیسات زیرزمینی است و همین آن را به یک هدف دشوارتر تبدیل می‌کند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبر
سیاست با مراد ویسی
گزارش روز با مجتبا پورمحسن

شنیداری

پادکست‌ها