انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا و چهار سناریوی پیش رو

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶

نیویورک تایمز در تحلیلی با تشریح تغییر ساختارهای سیاسی آمریکا در چهار سال گذشته و چرخش پایگاه‌های رای‌دهندگان با توجه به رویدادهای مهم این مدت، چهار سناریوی ممکن را برای نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا بررسی کرده است.

پیروزی قاطع هریس و حذف ترامپ

این مطلب با اشاره به نگرانی‌های جدید رای‌دهندگان آمریکایی درپی مواردی همچون تهدید مبانی دموکراسی ایالات ‌متحده پس از حمله به ساختمان کنگره در ژانویه ۲۰۲۱ و به چالش کشیده شدن آزادی‌های فردی با لغو امکان پایان خودخواسته بارداری، پیروزی قاطع کامالا هریس در انتخابات را یک سناریوی محتمل ارزیابی می‌کند.

نیویورک تایمز با اشاره به نتایج خوب نظرسنجی‌ها به نفع کامالا هریس نوشت علاوه بر پایگاه قوی هریس در میان رای‌دهندگان جوان، سیاهپوستان و اسپانیولی ‌زبان‌ها، نظرسنجی‌ها از موفقیت او در میان جمعیت سفیدپوست و سالخورده نیز خبر می‌دهد.

در مقابل، اگر رای‌دهندگان جوان، سیاهپوست و اسپانیولی زبانی که در انتخابات گذشته به ترامپ رای‌ داده بودند و اکنون از او دلخور هستند به سمت هریس روی بیاورند، امکان شکست ترامپ باز هم افزایش خواهد یافت.

تغییر ساختار سیاسی و پیروزی ترامپ

از یک منظر دیگر، با توجه میزان بسیار پایین رضایت رای‌دهندگان از عملکرد جو بایدن و نظر آنها درباره اینکه آمریکا در مسیری بدی حرکت می‌کند و اقتصاد در وضعیت خوبی نیست، چنین وضعی چشم‌انداز تیره‌ای را برای حزب دموکرات ترسیم می‌کند.

برای اولین بار از سال ۲۰۰۴، تعداد اعضای ثبت شده جمهوری‌خواه در بالاترین سطح قرار دارد و در انتخابات امسال نیز در ایالات‌های چرخشی مهمی همچون پنسیلوانیا، کارولینای شمالی، آریزونا و نوادا، تعداد اعضای ثبت شده جمهوری‌خواه از اعضای ثبت‌شده دموکرات بیشتر بوده‌اند.

در همین حال، احتمال حضور حامیان غیرفعال ترامپ در پای صندوق‌های رای در این انتخابات بیشتر است. رای‌گیری‌های زودهنگام در ایالت‌های مختلف نشان می‌دهد جمهوری‌خواهان در مقایسه با انتخابات گذشته حضور بیشتری داشته‌اند. دموکرات‌ها صرفا امیدوارند که این روند در روز انتخابات به نفع آنها تغییر کند، اما اگر در روز انتخابات چنین تغییری رخ ندهد، دموکرات‌ها شاهد شکستی سریع خواهند بود.

نیویورک تایمز خاطرنشان کرد در حالی که نظرسنجی‌ها همچون در انتخابات ۲۰۱۶ و ۲۰۲۰ میزان حمایت از ترامپ را دست‌کم گرفته‌اند و نتوانسته‌اند برای آن توضیحی ارائه دهند، اما این بررسی‌ها به یک فاکتور ساده دسترسی نداشته‌اند و آن هم حامیان غیرفعال ترامپ بوده‌اند، حامیانی که می‌توانند پیش‌بینی‌ها را تغییر دهند.

تکرار سناریوی ۲۰۲۰

در جامعه کنونی آمریکا که به شدت دوقطبی شده، امکان تکرار یک رقابت تنگاتنگ با نتایجی بسیار نزدیک به هیچ وجه نامحتمل نیست. اما تکرار سناریوی ۲۰۲۰ لزوما به معنای پیروزی کامالا هریس نیست، زیرا در این حالت کوچک‌ترین کاهش حمایت جوانان، سیاهپوستان و اسپانیولی‌زبان‌ها از هریس می‌تواند کاملا ورق را به نفع دونالد ترامپ برگرداند و او را دوباره به کاخ سفید بفرستد.

طبق ارزیابی نیویورک تایمز، در حالی که جو بایدن در سال ۲۰۲۰ در سه ایالت چرخشی جورجیا، آریزونا و ویسکانسین با کمتر از یک امتیاز جلو بود، حتی اگر این سناریو دوباره تکرار شود، کامالا هریس نیاز دارد که دست‌کم در یکی از این ایالت‌ها پیروزی قاطع به دست آورد.

تکرار سناریوی انتخابات میان‌دوره‌ای ۲۰۲۲

با وجودی‌که به صورت تاریخی انتخابات میان‌دوره‌ای در پیش‌بینی نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری اهمیت چندانی نداشته‌اند، اما نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد رقابت‌های انتخاباتی ۲۰۲۴ به رقابت‌های میان‌دوره‌ای ۲۰۲۲ شباهت بیشتری دارد تا انتخابات ۲۰۲۰، زیرا از انتخابات ۲۰۲۲ به بعد ایالت‌ها، مناطق و تقسیم‌بندی‌های جمعیتی در ابعاد مختلف چرخش‌های چشمگیری از خود نشان داده‌اند.

از یک سو، نظرسنجی‌های سراسری نشان می‌دهد رقابت‌ها بسیار نزدیک‌تر از چهار سال گذشته است. در همین حال در ایالت‌هایی همچون نیویورک و فلوریدا که جمهوری‌خواهان در انتخابات ۲۰۲۲ در آنها موفق‌تر ظاهر شده بودند، نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که ترامپ جایگاه موفقی ندارد.

از سوی دیگر، نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد در ایالات‌های شمالی و سفیدپوست‌نشین که در آن‌ها رقابت سیاسی شدید است و دموکرات‌ها در سال ۲۰۲۲ عملکرد خوبی داشته‌اند، هریس در حال نشان دادن قدرت و تاب‌آوری بیشتری است.

در همین حال، انتخابات میان‌دوره‌ای ۲۰۲۲ می‌تواند نشانگر آغاز تغییرات در نقشه سیاسی آمریکا باشد. وقوع رویدادهایی همچون حمله به ساختمان کنگره در ژانویه ۲۰۲۱، لغو حق پایان خودخواسته بارداری، واکسیناسیون اجباری، تعطیلی مدارس و بحران بازار مسکن بر ایالت‌های مختلف تاثیرهای سیاسی متفاوتی بر جای گذاشت.

در حالی که در نیویورک سلطه دموکرات‌ها حق پایان خودخواسته بارداری را حفظ کرد، افزایش میزان جرایم و محدود شدن منابع به دلیل موج ورود مهاجران دیدگاه‌های رای‌دهندگان را تغییر داد.

در مثالی دیگر در میشیگان، جنبش مقابله با جرم و دزدی اوج گرفت و از سوی دیگر حق پایان خودخواسته بارداری لغو شد.

نیویورک تایمز خاطرنشان کرد در صورتی که هر یک از سناریوهای ۲۰۲۰ یا ۲۰۲۲ تکرار شود، نتیجه شبیه خواهد بود و آن هم اینکه احتمال پیروزی هر دو طرف بسیار نزدیک است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
هت‌تریک با مزدک میرزایی
جهان‌نما
خبر

شنیداری

پادکست‌ها