سخنرانی بایدن در اجلاس گروه ۲۰ در ریو دو ژانیرو، ۲۸ آبان

سخنرانی بایدن در اجلاس گروه ۲۰؛ تاکید بر حاکمیت اوکراین و افزایش فشارها بر حماس

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۲۸

جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا، در سخنرانی خود در اجلاس گروه ۲۰ در برزیل، بار دیگر بر تعهد کشورش به حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین تاکید کرد. او همچنین خواستار افزایش فشارها بر حماس برای پذیرش آتش‌بس در نوار غزه شد.

بایدن روز دوشنبه ۲۸ آبان گفت: «ایالات متحده قویا از حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین حمایت می‌کند. به نظر من، همه کسانی که در این اجلاس حضور دارند، باید همین کار را انجام دهند.»

او افزود: «همه ما باید در مسیر پایان دادن به درگیری‌ها و بحران‌هایی که تضعیف‌کننده اقدامات برای بهبود امنیت در سراسر جهان هستند، تلاش کنیم.»

سخنرانی بایدن در حالی انجام شد که سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، نیز در اجلاس گروه ۲۰ حضور دارد.

آندری کوستین، دادستان کل اوکراین، روز ۲۳ مهر از برزیل خواست در صورت شرکت ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه، در اجلاس گروه ۲۰ در این کشور، بر اساس حکم دیوان کیفری بین‌المللی او را بازداشت کند.

در نهایت پوتین در این جلاس حضور نیافت و وزیر خارجه روسیه به نمایندگی از این کشور راهی برزیل شد.

دیوان کیفری بین‌المللی در اسفندماه ۱۴۰۱ حکم بازداشت پوتین را به اتهام ارتکاب جنایات جنگی و ربودن کودکان اوکراینی صادر کرد.

رویترز روز ۲۷ آبان به نقل از منابع آگاه نوشت دولت بایدن به اوکراین اجازه خواهد داد از سلاح‌های دوربرد آمریکایی برای حمله به عمق خاک روسیه استفاده کند.

بایدن در سخنرانی خود در اجلاس گروه ۲۰ به‌طور مستقیم به این تصمیم اشاره‌ای نکرد.

نیروهای اوکراینی در خط مقدم نبرد با ارتش روسیه، دونتسک، ۲۳ آبان

پیش‌تر و در روز ششم آبان، پوتین تهدید کرد اگر ایالات متحده و سایر کشورهای عضو ناتو به اوکراین برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از موشک‌های دوربرد غربی یاری برسانند، مسکو به این اقدام پاسخ خواهد داد.

پوتین روز پنجم مهر هم هشدار داده بود اگر اوکراین با موشک‌های غربی خاک روسیه را هدف قرار دهد، مسکو می‌تواند در پاسخ، از سلاح هسته‌ای استفاده کند.

بایدن در ادامه سخنرانی خود در اجلاس گروه ۲۰، حماس را به عدم پذیرش توافق‌ آتش‌بس در نوار غزه متهم کرد و از رهبران حاضر در این نشست خواست با تشدید فشارها بر این گروه مسلح، زمینه را برای توقف درگیری‌ها در منطقه فراهم کنند.

بایدن همچنین تاکید کرد دولت او به تلاش‌های خود برای برقراری آتش‌‎بس در غزه پیش از آغاز به کار دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری منتخب آمریکا، ادامه خواهد داد.

اعضای حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.

اسرائیل در واکنش به این تهاجم، عملیات نظامی گسترده‌ای را در نوار غزه آغاز کرد که بنا بر اعلام وزارت بهداشت حماس، تاکنون بیش از ۴۳ هزار کشته و ۱۰۳ هزار زخمی بر جای گذاشته است.

ائتلاف جهانی مبارزه با فقر و گرسنگی به ابتکار برزیل

نوزدهمین اجلاس ۲۰ اقتصاد بزرگ جهان، موسوم به گروه ۲۰، روز دوشنبه با سخنرانی لوییس ایناسیو لولا دا سیلوا، رییس‌جمهوری برزیل، در ریو دو ژانیرو آغاز به کار کرد.

لولا در سخنرانی خود از راه‌اندازی یک ائتلاف جهانی برای مبارزه با فقر و گرسنگی خبر داد و گفت ۸۱ کشور پیشتیبانی خود را از این کارزار اعلام کرده‌اند.

او با اشاره به آثار ویرانگر تغییرات اقلیمی در سراسر جهان، خواستار اقدام رهبران حاضر در اجلاس گروه ۲۰ برای مقابله با گرمایش جهانی و فقر شد.

در میان حامیان ائتلاف جهانی علیه فقر و گرسنگی نام تعدادی از سازمان‌های بین‌المللی، خیریه‌ها و بانک‌های توسعه، از جمله بنیاد راکفِلِر و بنیاد بیل و ملیندا گیتس، نیز دیده می‌شوند.

لولا تاکید کرد: «گرسنگی و فقر پدیده‌های طبیعی یا محصولِ کمبود نیستند... بلکه در نتیجه تصمیمات سیاسی به وجود آمده‌اند.»

اجلاس گروه ۲۰ روز سه‌شنبه ۲۹ آبان نیز ادامه خواهد یافت.

گروه ۲۰ با هدف بحث و بررسی اقتصاد جهانی و سایر مسائل مرتبط با آن، مانند توسعه پایدار و تغییرات اقلیمی تشکیل شده است و ۱۹ کشور، از جمله آمریکا، آلمان، فرانسه، چین، عربستان سعودی، ترکیه، اندونزی، روسیه، هند، مکزیک و کره جنوبی، به همراه اتحادیه اروپا و اتحادیه آفریقا در آن عضویت دارند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

شاهد تاریخ - فصل سوم
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها