جامعه جهانی بهائی: پارلمان اروپا با محکومیت سرکوب بهائیان در ایران به معترضان پیوست

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۱۲

جامعه جهانی بهائی در بیانیه‌ای مطبوعاتی با اشاره به تصویب قطعنامه پارلمان اروپا در محکومیت نقض حقوق بشر در ایران نوشت، پارلمان اروپا با محکوم کردن سرکوب بهائیان و آزار زنان و اقلیت‌های دیگر به دست جمهوری اسلامی، به جمع معترضان جهانی پیوست.

جامعه جهانی بهائی دوشنبه ۱۲ آذر، در بیانیه‌ای با اشاره به محکومیت آزار و سرکوب اقلیت‌های قومی و مذهبی در ایران از سوی پارلمان اروپا، از قطعنامه این نهاد به عنوان ادامه بیانیه‌های بسیار مهم و مستقل درباره سرکوب بهائیان در ایران نام برد.

به نوشته جامعه جهانی بهائی، در این قطعنامه به سندی از سال ۱۳۶۹ که به امضای علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، رسیده استناد شده است که در آن سیاست حکومت ایران برای آزار و سرکوب بهائیان را تشریح شده است. این سند خواستار «مسدود کردن راه ترقی و توسعه» جامعه بهائی است.

پارلمان اروپا هشتم آذر با ۵۶۲ رای موافق، دو رای مخالف و ۳۰ رای ممتنع، قطعنامه‌ای را درباره نقض حقوق بشر در ایران به تصویب رساند.

این قطعنامه خواستار آزادی فوری همه زنان مدافع حقوق بشر و سایر قربانیان بازداشت خودسرانه، از جمله شهروندان اروپایی زندانی در ایران شد و آزار و اذیت اقلیت‌های قومی و مذهبی، از جمله زنان بهائی را محکوم کرد.

راشل بیانی، نماینده جامعه جهانی بهائی در نهادهای اروپایی در بروکسل، این قطعنامه را نشانه‌ای از به رسمیت شناختن و حمایت از همه شهروندان ایرانی دانست و گفت: «اعضای پارلمان اروپا، موضعی قدرتمند در حمایت از حقوق بشر در ایران و بهائیان این کشور اتخاذ کردند.»

بیانی اضافه کرد که پارلمان اروپا با این قطعنامه به جمهوری اسلامی نشان می‌دهد که از سیاست حکومتی سرکوب بهائیان آگاه است و نمایندگان ۲۷ کشور اروپایی موضوع را زیر نظر دارند.

جامعه جهانی بهائی یادآوری کرد که قطعنامه پارلمان اروپا پس از قطعنامه ۳۰ آبان کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متجد و نامه دوم آبان ۱۸ گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره افزایش اقدامات جمهوری اسلامی در هدف قرار دادن سیستماتیک بهائیان در ایران منتشر شده است.

بهائیان بزرگ‌ترین اقلیت دینی غیرمسلمان ایران هستند که از زمان انقلاب سال ۱۳۵۷ به‌طور سیستماتیک هدف آزار و اذیت قرار گرفته‌اند.

فشارهای جمهوری اسلامی بر بهائیان در ایران طی یک سال گذشته شدت گرفته و به همین دلیل، گزارش‌ها و بیانیه‌های زیادی درباره نقض حقوق آن‌ها منتشر شده است.

گزارش تیرماه ۱۴۰۳ جاوید رحمان، گزارشگر پیشین سازمان ملل در مورد ایران، گزارش فروردین ۱۴۰۳ سازمان دیده‌بان حقوق بشر و گزارش اسفند ۱۴۰۲ کمیته حقیقت‌یاب‌ سازمان ملل در مورد ایران، برخی از این موارد است.

منابع غیررسمی می‌گویند بیش از ۳۰۰ هزار شهروند بهائی در ایران زندگی می‌کنند.

قانون اساسی جمهوری اسلامی تنها ادیان اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی‌ را به رسمیت می‌شناسد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها