در پی کنسرت مجازی پرستو احمدی، کاروانسرای تاریخی قم پملب شد و دو مقام دولتی برکنار شدند

چهارشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۰۵

صداوسیمای جمهوری اسلامی اعلام کرد که کاروانسرای تاریخی دیر گچین قم در پی برگزاری کنسرت مجازی و بدون حجاب اجباری پرستو احمدی، خواننده، پلمب شده و مدیر این کاروانسرا نیز به دادگاه معرفی شده است. دو مقام میراث فرهنگی قم نیز برکنار شدند.

بر اساس این گزارش، رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی و گردشگری گفت: «مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری و مدیر صندوق احیای بناهای تاریخی استان قم را به علت سهل‌انگاری برکنار کردیم. کاروانسرای دیرگچین پلمب و مدیر کاروانسرا به علت تخلف از ضوابط بهره برداری به دادگاه استان قم معرفی شد.»

احمدی به همراه گروهی از هنرمندان از جمله احسان بیرقدار، سهیل فقیه‌نصیری، امین طاهری و امیرعلی پیرنیا، ۲۱ آذر کنسرتی را در این کاروانسرا اجرا کرد.

این خواننده زن، این کنسرت را با نام «کنسرت فرضی» یا «کنسرت کاروانسرا» در یوتیوب به اشتراک گذاشت و در آن بدون حجاب اجباری ظاهر شد.

پرستو احمدی و نوازندگان این رویداد، دوشنبه سوم دی، در دادسرای ناحیه ۳۸ امنیت اخلاقی تهران تفهیم اتهام و پس از تودیع قرار وثیقه به صورت موقت آزاد شدند.

طبق اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال، احمدی سوم دی ماه به همرای وکلای خود به دادسرای ناحیه ۳۸ امنیت اخلاقی تهران مراجعه کرد و در آن‌جا از سوی بازپرس تفهیم اتهام شد. او پس از تفهیم اتهام با وثیقه سه میلیارد تومانی تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.

کانال خبری «امتداد» نیز در گزارشی از تفهیم اتهام نوازندگان «کنسرت فرضی» خبر داد و نوشت که آن‌ها پس از تودیع قرارهای وثیقه دو میلیارد تومانی آزاد شدند.

در این گزارش به هویت نوازندگان گروه اشاره‌ای نشده است.

با وجود واکنش‌های دو طیف اصولگرا و اصلاح‌طلب در جمهوری اسلامی، شهروندان ایرانی، به‌ویژه در فضای مجازی، از اقدام احمدی ستایش کردند و این کنسرت را صدای «زن، زندگی، آزادی» خواندند.

پرستو احمدی در جریان خیزش انقلابی «زن، زندگی، آزادی»، در مهر ماه ۱۴۰۱ و در خرداد ۱۴۰۲ قطعه‌هایی در ادای دین به خیزش شهروندان علیه جمهوری اسلامی منتشر کرد و پس از آن با تشکیل پرونده قضایی مواجه شد.

مسعود پزشکیان که در مناظره‌ها و سخنرانی‌های انتخابات ریاست جمهوری گفته بود با اجبار حجاب مخالف است و طرح «نور» نیروی انتظامی را «سیاهی» خوانده بود، پیشتر در سال ۱۳۹۳ گفته بود زمانی که پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ مسئولیت داشته، حجاب را با تصمیم خود در بیمارستان و دانشگاه‌ها اجباری کرده بود.

او به تازگی گفته است که «زمانی که ما دانشجو بودیم بحث حجاب و بی‌حجاب مطرح نبود تمام دعوا سر نحوه حل مشکلات مردم بود.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها