ابراهیم صادقیفر، رییس موسسه کار و تامین اجتماعی، هشدار داد ۲۲ تا ۲۷ درصد مردم ایران درگیر فقر هستند و برای تامین حداقل نیازهای اساسی خود با مشکل مواجه میشوند.
صادقیفر یکشنبه ۱۶ دیماه در جریان یک نشست با ارائه این آمار تاکید کرد فقر یکی از چالشهای اصلی در کشور است که باید مورد توجه قرار گیرد.
او افزود: «امروزه فقر در ایران یک مساله حاشیهای نیست و تبدیل به واقعیتی انکارناپذیر شده که بخش اعظمی از جامعه را درگیر کرده است.»
پیش از این در ۲۶ آبان، مرکز پژوهشهای اتاق ایران در گزارشی با اشاره به اینکه تا پایان سال ۱۴۰۰ حدود ۳۲ میلیون نفر در کشور زیر خط فقر غذایی قرار داشتند، هشدار داد این روند به دلیل تورم شدید در چند سال اخیر، بهسرعت در حال گسترش است.
مرکز پژوهشهای مجلس نیز هشتم آبان با اعلام افزایش نرخ فقر در سال ۱۴۰۲ به بالای ۳۰ درصد نوشت: «در سال گذشته حداقل یک سوم مردم توانایی برآورده کردن نیازهای اساسی خود را نداشتند و زیر خط فقر به سر بردند.»
رییس موسسه کار و تامین اجتماعی در ادامه سخنان خود، مبارزه با فقر با «اهرم اقتصادی» را اشتباه دانست و خواستار بررسی و یافتن ریشههای گسترش فقر در مسائل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی شد.
صادقیفر با اشاره به آمارهای موجود که نشان میدهد بازماندگی از تحصیل نیز به دلیل مشکلات اقتصادی و اجتماعی در حال افزایش است، گفت باید بررسی کرد که چرا با وجود منابع نفتی، فقر در ایران همچنان پابرجاست.
روزنامه دنیای اقتصاد ۱۹ شهریور خبر داد خط فقر یک خانوار سه نفره در تهران در سال جاری حدود ۲۰ میلیون تومان است.
این رسانه به نقل از کارشناسان اقتصادی افزود حدود ۲۶ میلیون نفر از ایرانیان توانایی برآورده کردن نیازهای اساسی خود را ندارند.
در اردیبهشتماه نیز روزنامه اعتماد در مطلبی با عنوان «بودجه ۱۴۰۳؛ ناتوان از فقرزدايی»، به بررسی اطلاعات موجود در خصوص دادههای نرخ فقر پرداخت و نوشت افزایش ۱۰ درصدی نرخ فقر در دو سال، به معنای اضافه شدن حدود هشت میلیون نفر به شمار فقرا در کشور است.
این روزنامه با استناد به تحليل مركز پژوهشهای مجلس هشدار داد از سال ۱۳۹۶ حدود ۵۰ درصد به جمعیت فقرا در ایران افزوده شده است.