محسن هاشمی رفسنجانی، رییس پیشین شورای شهر تهران میگوید مسئولان جمهوری اسلامی در مورد اجرای قانون «حجاب و عفاف» و افزایش قیمت بنزین، سوخت و یارانههای مربوط به حاملهای انرژی «وفاق دارند» اما برای اجرای این موارد دچار تردید و نگرانی هستند.
هاشمی جمعه ۱۴ دی در گفتوگو با خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی (ایرنا)، گفت مسعود پزشکیان به عنوان رییسجمهوری در مورد قیمت بنزین و سوخت و یارانههای مربوط به حاملهای انرژی از «وفاق» صحبت میکند اما وقتی پای اجرا میرسد، دچار تردید میشود.
این فعال سیاسی با بیان این که نظر اصولگرایان یا افراد مختلف در بحث حجاب و فیلترینگ خیلی تفاوتی ندارد، گفت راه حل مشخص است و برای «چگونه رفتن به سمت اعتدال»، «جلوگیری از ایجاد تنش در جامعه» و «در نظر گرفتن آزادیهای مشروع برای مردم»، تصمیم گرفته میشود.
او اضافه کرد: «وقتی به اینجا میرسند به یک وفاقی هم پشت پرده میرسند اما میبینند به هر دلیلی این را اجرا نمیکنند و دوباره به بیتصمیمی میرسند.»
فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی درباره دلایل این موضوع گفت: «دلایل مختلف دارد و چون بیان دلایلش سخت است و باید سانسور کنید این طور میخواهم بگویم که بیتصمیمی برای کشور سم است و ما الان رسیدیم به یک نوع بیتصمیمی و این بیتصمیمیها صدمه خیلی جدی میزند.»
در ماههای گذشته گزارشهای زیادی درباره احتمال افزایش قیمت بنزین، اجرای قانون تازه تحمیل حجاب و موضوع رفع فیلترینگ منتشر شده است.
ایراناینترنشنال سوم دی ماه گزارش داد بر اساس اطلاعاتی که کسب کرده، افزایش قیمت بنزین با نظارت مستقیم دفتر علی خامنهای و با اضافه شدن نماینده رهبر جمهوری اسلامی به تیم تصمیمگیر، در دست اجرا است و قرار است از نوروز ۱۴۰۴ انجام شود.
پس از گفتوگوی تلویزیونی ماه گذشته پزشکیان، گمانهزنیها درباره احتمال بالا رفتن قیمت بنزین بیشتر شده و دولت و مجلس بر سر به عهده گرفتن مسئولیت این افزایش قیمت با یکدیگر دچار چالش شدهاند.
محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی، هفتم آذر اعلام کرد قانون موسوم به «عفاف و حجاب» ۲۳ آذر برای اجرا به دولت ابلاغ خواهد شد اما این موضوع با گذشت حدود ۲۰ روز هنوز محقق نشده است.
در موضوع رفع فیلترینگ نیز شورای عالی فضای مجازی چهارم دی ماه در جلسهای به رفع محدودیت دسترسی به واتساپ و گوگلپلی رای داد اما تلگرام، اینستاگرام، یوتیوب و ایکس (تویيتر سابق) رفع فیلتر نشدند.